Новини

Методи Байкушев: Ще създадем пътна връзка между Зелендолско и Покровнишко шосе, така ще обособим производствена зона с добри условия за настоящи и бъдещи инвеститори в района  

Поемам ангажимент да работя за подобряване на довеждащата инфраструктура до предприятията, разположени около Зелендолско шосе и Покровнишко шосе. Ще създадем пътна връзка между тях и ще ги свържем с още една изключително важна артерия с вход преди „Метро“. Този ангажимент пое кандидатът за кмет на община Благоевград от ПП-ДБ Методи Байкушев пред работещите в завода за рециклиране на стартери и алтернатори – едно от малкото предприятия в общината, създадени от чуждестранни инвеститори.  

Повод за поетия ангажимент бе разбитият път, който води до предприятието и е причина за затрудненото придвижване до него на служители, клиенти и партньори на фирмата. Според адв. Байкушев тази пътна връзка ще осигури възможности за по-бързо регулиране и застрояване за производствени нужди на имотите по протежение на артерията Зелендолско – Покровнишко шосе. Проблемите, които изпитват вече работещите тук инвеститори, недоверието им към общинското ръководство, породено от липсата на подкрепа, са причина те да не препоръчват общината на потенциалните инвеститори, допълни Методи Байкушев. И заради това други градове привличат инвеститори, а ние не можем.

Според него този район е правилното място, където различни бизнеси да развиват дейност. Това е предвидено и в общия устройствен план, но общината не прави нищо, за да изгради базисна инфраструктура там. А истината е, че не са необходими огромни инвестиции. Достатъчно е да се изгради пътят и общината да си влезе в ролята на добър домакин. Тогава инвеститорите ще дойдат сами. Малки, но добре насочени усилия, а не гръмки обещания за индустриални зони и милиарди нови инвестиции са нужни, за да задържим настоящите и да привлечем нови инвеститори, които да разкрият нови и добре платени работни места, каза адв. Байкушев. 

По стечение на обстоятелствата, тази зона е точно 66 декара. Това е и номерът ни в бюлетината за местните избори – 66. Благоевград може. Гласувай с 66.

Виж още

Кирил Петков: С кмет като Методи Байкушев Благоевград има огромен потенциал за икономическо развитие

admin

Кандидатът за кмет адв. Методи Байкушев откри кампанията с нов предизборен офис в центъра на Благоевград

admin

2 милиона лева, наследени публични задължения, погаси екипът на кмета Методи Байкушев, отменени са възбраните върху общинските автомобили и социални жилища

admin