Новини Срещи с вас

Методи Байкушев: Ще обновим парка в кв. Еленово, спираме достъпа след 22 часа

Слагане на край на вандалските прояви и вечерния тормоз над гражданите в кв. Еленово.
Ще се обмисли и ограничаване на достъпа до парка в Еленово след 22 часа, чрез поставянето на ограда, подобно на много градини и паркове в Италия и Франция. Ще засилим охраната и ще подобрим видеонаблюдението. С това се ангажира на среща с жителите на квартала Методи Байкушев, кандидат за кмет на община Благоевград, издигнат от Коалиция ПП-ДБ.

Непоносим шум, силни музика, крясъци и нощни веселби под открито небе, които продължават до ранни зори в парка са основният проблем, споделен на срещата от живеещи в околните жилищни сгради. По тази причина те искат именно ограничаването на достъпа.

Поставените едва преди няколко години уреди за “стрийт фитнес” днес са в плачевно състояние – счупени и неудобни, неизползваеми нито от деца, нито от възрастни, оплакаха се хората от квартала.  

„Ще подменим уредите, така че, да са пригодени за нуждите на живеещите в квартала. Ще обезопасим игрището и ще подменим баскетболните кошове и футболни врати“, каза Методи Байкушев.

Друг от проблемите, които жителите посочиха, че от вече две години частен инвеститор прави опит да открадне общинския терен зад игрището. По казуса е в ход гражданско дело в спор за терена.

„В никакъв случай няма да допуснем строителство в имота. Ако съдът се произнесе в полза на частния инвеститор ще се възползваме от предвидените в закона възможности – за замяна на терена с друг, в периферията на града или чрез обезщетение на частния инвеститор“, каза Методи Байкушев.

„По този начин ще решаваме и други казуси, свързани с имоти и застрояване не само в квартал Еленово, а във всички райони на Благоевград“, допълни още кандидатът за кмет.

Виж още

Методи Байкушев: Община Благоевград ще има отношение към МБАЛ-Благоевград и към здравеопазването

admin

Методи Байкушев: Ще направим града ни отново привлекателен, Благоевград ще гледа към бъдещето

admin

Заповядайте на среща с кандидата за кмет – Методи Байкушев в кв. Грамада – 09 октомври

admin