Новини

Методи Байкушев даде досегашния кмет Илко Стоянов на съд за клевета

Кандидатът за кмет на община Благоевград Методи Байкушев даде на съд за клевета досегашния кмет на общината Илко Стоянов. В молбата си до Районен съд Благоевград Байкушев настоява екскметът да  му изплати обезщетение, заради отправени от него в национален ефир клеветнически твърдения, уронващи престижа му и дискредитиращи професионалния му опит. 

Действията на Методи Байкушев са провокирани от изявленията на Илко Стоянов по време на излъчвания на живо дебат в предаването „Тази сутрин“ на БТВ на 3 октомври (понеделник).

„По време на дебата в националната телевизия bTV Илко Стоянов заяви, че никога не съм бил собственик в адвокатска кантора, като какъвто съм се представял, а съм бил обикновен работник. Стоянов директно ме обвини, че представям “фалшива визитка” в качеството си на кандидат за кмет на Благоевград и по този начин се опита да внуши на зрителите, че заблуждавам избирателите – каквото всъщност самият Стоянов извършва, коментира Методи Байкушев.

Съдружник съм в кантората “Димитров, Петров и Ко” от 19.09.2011г. до 2022 г., когато напуснах във връзка с участието ми в кандидатската листа за народен представител на изборите на 02 октомври 2022 г. След това, през 2023 г., отново за кратко, бях съдружник в дружеството, до решението ми да участват в местните избори в Благоевград, като кандидат за кмет, пише Байкушев до съда.  

Направените от Стоянов неверни и клеветнически твърдения накърняват доброто ми име и репутация и опетняват професионалната ми биография на опитен и уважаван адвокат и съдружник в едно от водещите адвокатски дружества в страната. 

„За благоевградчани не е тайна, че стремежът на опонентите ни е да задушат всичко с фалшиви новини и така да изпъкнат определени кандидати. Много се изписа продължава да се пише срещу мен, но когато това е казано публично и мога да докажа източника, веднага реших да търся правата си.“ 

„Правото е чувството, което ме движи и в професията и в живота ми. Винаги казвам, че е лесно да имаш принципи, но е трудно да ги следваш“, посочва Методи Байкушев.

Да бъде винаги откровен и да казва истината са задължителни качества за всеки кмет. Клеветнически и неверни твърдения са недопустими и като граждани в правова държава трябва да се борим срещу тях. 

При евентуален успех на делото, ще даря средствата за благотворителност, посочва още Байкушев.

Виж още

адв. Методи Байкушев – управляващ съдружник „Димитров, Петров & Ко.“

madmin

Методи Байкушев: Ще направим града ни отново привлекателен, Благоевград ще гледа към бъдещето

admin

Методи Байкушев: Ще възстановим тристанния диалог между община Благоевград, бизнеса и синдикатите

admin