Новини

Адв. Методи Байкушев гост-лектор на международната конференция „Арбитражни дни“ в Прага

Адв. Методи Байкушев гост-лектор на международната конференция „Арбитражни дни“ в Прага

Един от водещите български адвокати Методи Байкушев, включен в списъка на най-влиятелните експерти по международен арбитраж в Централна и Източна Европа, взе активно участие в международната конференция „Арбитражни дни“ в Прага. Адв. Методи Байкушев сподели своя опит с арбитражите пред повече от 100 участници от 18 държави от цял свят – адвокати, корпоративни юристи, консултанти и други експерти. Събитието се състоя на 15 март 2019 година в Прага, Чехия.

Гостуването му бе по покана на организаторите от Международната търговска камара в Чехия, Международния арбитражен съд в Париж и големи местни правни кантори.

Посетителите на конференцията имаха възможността да наблюдават четири експертни панела. Акцент беше поставен върху етичните правила за водене на арбитраж. Сред лекторите бяха освен известни арбитри и адвокати, и корпоративни адвокати на големи корпорации (NOKIA, Siemens и Metrostav).

След проведено проучване в края на 2018 г. сред ползвателите на арбитраж и търговска медиация, организирано от Международната търговска камара (ICC) на Чешката република в сътрудничество с Юридическия факултет на Обединеното кралство, става ясно, че въпреки дребните недостатъци по време на арбитражния процес, повече от 90% от анкетираните имат положително или неутрално отношение за арбитража.

Виж още

Методи Байкушев: Ще създадем пътна връзка между Зелендолско и Покровнишко шосе, така ще обособим производствена зона с добри условия за настоящи и бъдещи инвеститори в района  

admin

АДВ. МЕТОДИ БАЙКУШЕВ: ДАВАМЕ ОФИЦИАЛНО НАЧАЛО НА БОРБАТА НИ ЗА НОРМАЛЕН И ЕВРОПЕЙСКИ БЛАГОЕВГРАД

admin

Методи Байкушев: Ще търсим нови инвеститори в Благоевград и ще работим за завръщането на хората

admin